Posts

Posts uit september, 2009 tonen

"Consumerization of Corporate IT"

Tamelijk briljant artikel wat mij betreft in Strategy & Business over de " Consumerization of corporate IT " , kort gezegd, hoe organisaties geld kunnen besparen, effectiever kunnen worden en kunnen meeliften op innovatie door het gebruik van "consumenten IT" te omarmen in plaats van er tegen te vechten zoals nu vaak gebeurt. Ook toepasbaar binnen de overheid in mijn ogen.

Top 5 web trends in 2009 volgens ReadWriteWeb

Genoemd overzicht van ReadWriteWeb biedt mijns inziens een prima overzicht van de trends van 2009, de moeite waard om even door te bladeren. ReadWriteWeb's Top 5 Web Trends in 2009 View more presentations from Richard MacManus .

Gov 2.0 Summit

Nooit gedacht een blog te schrijven over een een congres waar ik helaas zelf niet bij was, de Gov 2.0 Summit . Maar het was leuk om dit congres op afstand mee te maken. De nederlandse vertegenwoordigers waren druk aan het twitteren (#gov2sNL) waarvoor dank. Grappig was wel dat op een bepaald moment sommige twitteraars (waaronder congresorganisator O'Reilly) werden geblokkeerd omdat Twitter meenden dat ze aan het spammen waren. Genoemde blokkade was na enige uren weer opgeheven gelukkig. Verder had Davied als een goede ambtenaar 2.0 een congressite opgezet: http://gov20s.ning.com . Hier is in woord en beeld van alles te vinden over de ervaringen van de congresgangers. Punt van reflectie was voor mij hoe we een dergelijk congres vijf jaar geleden hadden ervaren. In mijn ogen totaal anders, we hadden hooguit 1 emailtje gekregen dat alles goed ging :-), wellicht had de congressite nog wat updates bevat, maar dat zou het wel geweest zijn. Nu waren er veel meer mensen direct/indirect bi