Posts

Posts uit september, 2008 tonen

Na een paar maanden Twitter

Enige maanden geleden gestart met Twitter , voor degenen die Twitter niet kennen, het gaat om de mogelijkheid om korte tekstberichtjes te publiceren waarop anderen zich kunnen abonneren. Het wordt soms ook wel een "livestream" genoemd. Ik was bij de start buitengewoon sceptisch, hoe kan zoiets frivools en werk verstorends toegevoegde waarde hebben. Na een maandje of twee heb ik het volgende ervaren: - ja, het werkt potentieel verstorend voor je normale activiteiten, aanscherping van de zelfdiscipline is van belang - het is (kennelijk) leuk om de belevenissen van anderen te volgen - incidenteel draagt het bij aan coordinatie/afstemming omdat je bijvoorbeeld merkt dat een collega gelijktijdig aan een zelfde onderwerp werkt. Inmiddels duurt de "hype" rondom Twitter maar voort, zoals in een artikel op ambtenaar 2.0 beschreven ging recent zelfs MinBuZa Verhagen ermee aan de slag. Ook ontstaan er commerciele initiatieven zoals Yammer die met een relatief simpel business

Top 20 social netwerk sites in augustus 2008

Op Mashable een leuk artikel met daarin een document van Nielsen waarin de top 20 van sociale netwerk sites beschreven staat met leuke statistieken. De titel van het artikel wijst op twitter , die inderdaad indrukwekkend groeit. Maar ook andere "winnaars" vallen op: Facebook, Linkedin , Ning en Tagged.com . Laatstgenoemde ken ik niet, dus die ga ik eens bekijken.

De Medvedev doctrine en de amerikaanse strategie

Al weer een tijdje met pijn in het hart mijn betaalde abonnement op stratfor.com opgezegd. Maar gelukkig verspreiden ze ook nog gratis analyses, enigzins "right wing", maar het snijdt zeker hout en ontstijgt het niveau van de gemiddelde krant of actualiteiten rubriek. Eind augustus een goede analyse van de relatie tussen Kosovo en de oorlog in Georgie. Begin september een artikel over de Medvedev doctrine en de amerikaanse strategie.