Posts

Posts uit augustus, 2008 tonen

Future of the desktop & societal transparency

Beetje erg kort bericht :-)maar ook voor mezelf wil ik het artikel op Readwriteweb over "the future of the desktop" nog eens nalezen. Erg interessant, ook al ben je het niet met alle aannames en opmerkingen eens. Daarnaast een leuke presentatie gelezen over "societal transparency" die wel wat stof tot nadenken geeft: The Shock of the New Societal Transparency View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: mediatransparent socialmedia )

The conversation prism & Android

Brian solis heeft op zijn blog een bericht geplaatst over "the conversation prism" . Een mooie "kaart" van sociale media/sociale technologie. Ook verder is zijn blog de moeite waard. Is zo'n plaatje echt nuttig....waarschijnlijk niet, maar mooi is het allemaal wel. En na lang wachten lijkt de eerste android GSM van HTC er toch eindelijk te komen. Notabene bij T-mobile, mijn provider ;-) Iedereen twijfelt of Google met dit initiatief wel een kans heeft, na de introductie van de iphone 3G. Ik hoop vurig van wel, want geen concurrentie lijkt me slecht voor Apple. Ook al omdat een telefoon zonder uitschuifbaar toetsenbord (zoals ik nu bezit) in principe voor mij niet acceptabel is. De tijd zal het leren.

Olympische mashup

Trof bij de BBC een leuke olympische mashup aan met kaarten, blogs, twitter etcetera. Technisch heel leuk, maar ik blijf liever gewoon op televisie kijken.... (een stream op mijn laptop ;-)

Analyse van de oorlog in Georgie

Afbeelding
Naast alles wat met Web 2.0 en informatiemanagement te maken heeft, is mijn andere passie internationale betrekkingen/internationale veiligheid. De analyse hiervan in de reguliere nieuwsmedia is wat beperkt, stratfor doet dat wel wat beter, daarom hun interessante analyse. The Russian invasion of Georgia has not changed the balance of power in Eurasia. It simply announced that the balance of power had already shifted. The United States has been absorbed in its wars in Iraq and Afghanistan, as well as potential conflict with Iran and a destabilizing situation in Pakistan. It has no strategic ground forces in reserve and is in no position to intervene on the Russian periphery. This, as we have argued, has opened a window of opportunity for the Russians to reassert their influence in the former Soviet sphere. Moscow did not have to concern itself with the potential response of the United States or Europe; hence, the invasion did not shift the balance of power. The balance of power had al

Gartner hype cycle 2008

Op de blog Upstream las ik een bericht over de wat mij betreft altijd interessante Gartner Hype Cycle. Je hoeft het er niet eens altijd mee eens te zijn maar ik vind het interessant hoe Gartner probeert technologieeen in hun ontwikkelfase te plaatsen. Het doet me zelf ook altijd kritisch nadenken over waar bepaalde technologieen momenteel in de hypecycle zitten. Alleen snap ik niet waarom Gartner zelf dit plaatje niet op het internet plaatst (je moet een account bij Gartner hebben om het te bekijken). Goed om te zien dat Twitter kennelijk een blijvertje is. Dan weet ik tenminste waarom ik dat probeer te begrijpen ;-)

Zaken die me opvielen

Het is niet alles goud wat er blinkt bij Google de laatste tijd maar de recente dienst Google Insights for Search mag er absoluut zijn. Flexibel google queries analyseren, door de de tijd, geografisch, biedt onvermoede mogelijkheden en niet alleen voor marketeers. Absoluut iets om even naar te kijken. Verder trof ik een goed artikel aan van een zekere Dr. Mark Drapeau met als titel "Government 2.0: a theory of social government" Vanuit de veiligheidssector geschreven maar bepaald inspirerend zowel door de inhoud als de verwijzingen naar andere sites. Tenslotte viel me op dat in oorlog, zoals recent in Georgie tegenwoordig ook "cyberwarfare" een grote rol speelt. Alle internetsites waren daar vrij snel onbereikbaar en het ministerie van buitenlandse zaken moest zich zelf verplaatsen naar een blogspot site . Geeft ook wel weer de flexibiliteit aan van het internet. Ook valt me op hoe weinig journalisten aan echte nieuwsgaring doen en hoeveel er gewoon wordt overschr