Zaken die me opvielen

Het is niet alles goud wat er blinkt bij Google de laatste tijd maar de recente dienst Google Insights for Search mag er absoluut zijn. Flexibel google queries analyseren, door de de tijd, geografisch, biedt onvermoede mogelijkheden en niet alleen voor marketeers. Absoluut iets om even naar te kijken.

Verder trof ik een goed artikel aan van een zekere Dr. Mark Drapeau met als titel "Government 2.0: a theory of social government" Vanuit de veiligheidssector geschreven maar bepaald inspirerend zowel door de inhoud als de verwijzingen naar andere sites.

Tenslotte viel me op dat in oorlog, zoals recent in Georgie tegenwoordig ook "cyberwarfare" een grote rol speelt. Alle internetsites waren daar vrij snel onbereikbaar en het ministerie van buitenlandse zaken moest zich zelf verplaatsen naar een blogspot site. Geeft ook wel weer de flexibiliteit aan van het internet. Ook valt me op hoe weinig journalisten aan echte nieuwsgaring doen en hoeveel er gewoon wordt overschreven van andere (internet)bronnen. De inhoud van ons acht uur journaal over dit onderwerp kan (helaas) een fanatieke internetter ook redelijk samenstellen. Heeft ook iets te maken budgetten voor journalisten/correspondenten natuurlijk.

Nog een kleine aanvulling, een artikel op de blog van Tom Watson (UK) biedt ook een goed overzicht over bovenstaande. Dank Davied!

Reacties

Anoniem zei…
Zie ook het blog van Tom Watson: http://www.tom-watson.co.uk/2008/08/information-war/

Populaire posts van deze blog

Olympische mashup

En nog een profiel....